Een voorbeeld van hoe mooi de sport badminton is, kun je zien op bijgevoegd filmpje. Zoveel plezier kun je nu élke maandagavond hebben. Kom gerust eens kijken in de sportzaal van het HelvoirThuis op maandag vanaf 19.00 uur. Je kunt altijd eerst 3 proeflessen nemen om te kijken of het wat voor je is. Inschrijven kan via het formulier op deze site of neem contact op met Tiny Assink of Rob Mesman.

Badmintonclub Shuttle 50 jaar

In oktober 1974 stond in ‘t Pomphuiske een oproep of er in Helvoirt belangstelling was voor badminton. Die interesse bleek er zeker te zijn: een maand later werd in het Gastenbosch bij een goed bezochte bijeenkomst de officieuze oprichting van badmintonclub Shuttle een feit.

Omdat er in Helvoirt nog geen sportzaal was, werd er gestart in wat nu de Notenkraker is en in de sportzaal van de basisschool in Cromvoirt. De daaropvolgende jaren speelden we in sportzaal de Wiekelaar in Helvoirt.

De belangstelling was zo groot dat we al snel op twee avonden konden gaan badmintonnen: op de maandag voor alle leden en op de donderdag werd er via een officiële bond competitie gespeeld. Jarenlang organiseerden we ook toernooien voor de jeugd en de senioren. Tot 2000 wisten we maar liefst 5 keer ons eigen toernooi te winnen. Het aantal toernooien en de belangstelling om competitie te spelen, nam verder af.

Inmiddels neemt het aantal leden weer toe, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Naast de vaste speelavond op de maandag hebben we ook sinds enkele jaren een groep 60-plussers die actief zijn op de vrijdagmiddag. Op dit moment heeft Shuttle zo’n 70 leden. Onze thuisbasis is al zo’n 9 jaar de sportzaal van het HelvoirThuis.

Save the date 8 september
Dit jaar bestaan we 50 jaar en dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan. We gaan op zondag 8 september een feestje gaan vieren en gaan alle huidige en oud-leden daarvoor uitnodigen. In de komende Pomphuiskes volgt er meer nieuws, maar (oud) leden kunnen dus nu al 8 september in de agenda reserveren.

Bestuur BC Shuttle

Uitslag genderneutraal dubbel toernooi 

Op 6 en 13 mei 2024 speelden we ons interne genderneutraal dubbeltoernooi.
De eerste avond werden de poules wedstrijden gespeeld en op de tweede avond kwamen we na een paar leuke en spannende wedstrijden tot de volgende uitslag:

1e plaats: Tim en Mip (invaller voor Paul)

2e plaats: Leon en Marijn

3e plaats: Joshua en Hugo

4e plaats: Susan (invaller voor Sybren) en Desmond

5e plaats: Robin en Hanny

6e plaats: Bernadette en Levi

7e plaats: Jelle en Elly

8e plaats: Wendy en Albert

Verslag Open BC JFF badmintontoernooi 

Op 21 april 2024 speelden 8 leden van badmintonclub Shuttle mee in het open BC JFF badmintontoernooi in Berkel Enschot.

Heren dubbel: Joshua/Jelle, Robin/Tim, Albert/Paul
Dames dubbel: Bernadette/Wendy
Gemengd dubbel: Bernadette/Jelle, Joshua/Wendy

Na een intensieve dag met veel partijen en een gezellige, gemoedelijke sfeer, hebben uiteindelijk de dames de derde plek bemachtigd. Joshua/Wendy werden 6e en Tim/Robin werden 4e.

We werden deze hele dag aangemoedigd door verschillende mensen van de club, familie en vrienden. Super fijn dat zij er waren, we hebben een hele leuke dag gehad.

UITSLAG INTERNE COMPETITIE / CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2023
JEUGD DAMES
1 Merel 1 Bernadette
2 Fleur 2 Wendy
3 Sofie
4 Stan HEREN
5 Justin D. 1 Sybren
6 Kaatje 2 Robin
7 Lynn 3 Joshua
8 Wielke 4 Hugp
9 Luuk 5 Leon
10 Justin 6 Henk
11 Lucas
12 Boris
13 Leïto
14 Anna
15 Louis
16 Cas buiten mededinging
17 Lisa buiten mededinging